Ik ben Roy Olsman (36 jaar) en woon in Amsterdam. Ik woon samen met mijn vriendin die als GZ-psycholoog werkt in Amsterdam. 

Ik ben geboren in Indonesië, opgegroeid in Daarlerveen (klein dorpje vlakbij Almelo), heb gestudeerd in Enschede en heb gewoond en ook gestudeerd in Groningen. Na mijn studie fiscaal recht heb ik meer dan twaalf jaren als belastingadviseur gewerkt, zowel in Amsterdam als in Rotterdam, bij verschillende grote advieskantoren. Sinds kort ben ik als vrijwilliger verbonden aan de Stichting Mijn Roots (hierna: MR). 

Toen ik ongeveer één jaar oud was ben ik geadopteerd uit Indonesië (Zuid-Sumatra). Uit verschillende documenten komt niet helemaal duidelijk naar voren wanneer ik precies ben geboren. In 2017 heeft MR na ongeveer een half jaar zoeken mijn biologische familie (o.a. moeder, vader en acht halfbroers/halfzussen) op Sumatra gevonden. Eind 2017 ben ik voor het eerst na mijn adoptie teruggegaan naar Indonesië en heb ik ook mijn biologische familie ontmoet, deze ontmoeting was heel bijzonder en heeft veel losgemaakt. In 2018 ben ik vier maanden in Indonesië geweest om zowel mijn biologische familie als mijn geboorteland beter te leren kennen.   

Ik heb mij aangemeld als vrijwilliger bij MR omdat de zoektocht en het vinden van mijn familie heel belangrijk voor mij is geweest, MR mij daarbij goed heeft ondersteund en ik het belangrijk vind dat andere geadopteerden ook de mogelijkheid hebben een zoektocht via een organisatie als MR op te starten. Daarnaast heb ik al ervaring met vrijwilligerswerk sinds mijn studententijd, wat mij altijd goed is bevallen en mij ook veel voldoening heeft gegeven. 

Ik zie er dan ook naar uit mijn steentje bij te dragen aan het werk van MR en daardoor zoveel mogelijk geadopteerden te ondersteunen bij hun zoektocht.

Vriendelijke groet,

Roy Olsman