Werkwijze & kosten zoektocht

Je hebt besloten te willen gaan zoeken naar je biologische familie en je zou graag willen weten wat je kan verwachten als je een zoektocht via Mijn Roots in werking zet. Lees hier een beknopte beschrijving van onze werkwijze met een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Na het sturen van je aanvraag nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op. We zullen een telefonische afspraak inplannen of elkaar ontmoeten op een afgesproken locatie. In dit gesprek leggen wij onze werkwijze uit. Mocht je na dit gesprek de zoektocht willen voortzetten dan sturen wij je zo spoedig mogelijk de overeenkomst met daarin onze afspraken bevestigd.

Zorg er vervolgens voor dat je alle adoptiedocumenten digitaal hebt. Er kunnen documenten tussen zitten in Bahasa Indonesia, deze ook graag digitaliseren. Je documenten worden zorgvuldig bewaard en zullen nooit zonder toestemming van de aanvrager worden verstrekt aan derden.

Zodra we al het gevraagde hebben ontvangen gaan we zo snel mogelijk van start. De documenten worden grondig doorgenomen en de samenvatting voor op onze Facebookpagina “Mencari Orang Tua Kandung” zal worden opgesteld en na goedkeurin worden gepubliceerd. Deze Facebook pagina heeft inmiddels een groot bereik onder locals door heel Indonesië.

Persoonsgegevens worden vooraf bij overheidsinstanties geverifieerd en de zoektocht op locatie wordt ingepland. Terugkoppeling van het verloop van de bezigheden in Indonesië zal middels je contactpersoon in Nederland verlopen.

Kosten
Om een zoektocht te starten vragen wij een bedrag van € 600,00. Het startbedrag betreft € 350,00 wat voorafgaand betaald zal moeten worden. Mochten wij de zoektocht positief afronden, dan zullen we de overige € 250,00 factureren. Bij niet vinden vervalt het tweede deel van € 250,00. Het startbedrag omvat de administratiekosten, het maken van de samenvatting van zoekgegevens in Bahasa Indonesia op onze Facebookpagina “Mencari Orang Tua Kandung”, overnachting(en), lunch en maaltijd voor de correspondent en reiskosten; dit verschilt per zoektocht en nazorg! Mocht het blijken dat de kosten hoger liggen dan is beraamd en dus het startbedrag overstijgen, dan wordt dit altijd van te voren met je besproken. We maken een verslag van je zoektocht op locatie. Daarnaast inbegrepen is de persoonlijke begeleiding met je contactpersoon in Nederland die je ten alle tijden kunt benaderen.

Notaris
Inmiddels is gebleken dat, mits je in het bezit bent van de notarisakte uit Indonesië, deze akte refereert aan een dossier bij een notaris in Indonesië. Om inzage te krijgen zal er een bedrag betaald moeten worden van € 15,00 – € 50,00 afhankelijk van het notariskantoor welke het dossier op dat moment beheerd. Dit zal gedurende de zoektocht met je worden overlegd.

Overige kosten

TV of radio oproep € 15,00

Lokale krant € 75,00

Landelijke krant € 150,00

Vertalen van documenten en brieven € 5,00 per uur.

Er bestaat een kans dat we onvoldoende aanknopingspunten vinden om de zoektocht voort te zetten. We zullen een vervolgplan met je gaan bespreken. Er bestaat een mogelijkheid om hulp in te schakelen van de media in Indonesië. Denk hierbij aan een advertentie in een regionale of landelijke krant of een oproep op de radio en TV.

Besluit je om de zoektocht te beëindigen dan is daar alle begrip voor en bespreken we de nazorg met je. Dit is niet verplicht echter kan het je wel helpen in je verwerkingsproces.

Inmiddels hebben we een drietal vaste vrijwilligers die ons helpen op locatie in Indonesië. Deze mensen vertrouwen wij en zijn bekend met de gevoeligheden en soms gecompliceerde situaties rondom adoptie. Ze zijn sociaal kundig, professioneel en integer. Omdat ze inmiddels bekend zijn met vroegere en huidige kindertehuizen met daarbijbehorende netwerken, zijn ze in staat snel verbanden te leggen.

Ons netwerk breidt steeds verder uit. Wij onderhouden goed contact met…

Rode Kruis op Java en Sumatra.
Ministerie van Sociale Zaken in Jakarta en Surabaya.
Indonesische Ambassade in Den Haag.
Vliegtuigmaatschappij Garuda Indonesia – Sky Team.
Diverse locale contactpersonen in verschillende wijken/steden.

Media

Journalisten MNC TV
TV One News
Trans7 – Hitam Putih – Talkshow.
Landelijke krant Koran Sindo
Radio Sindo

Iedere zoektocht is uniek en daarmee maatwerk. Neem gerust contact met ons op bij vragen of meer uitgebreide informatie!