Jeroen Janssens vertelt over de invloed van zijn adoptie op zijn bedrijf BAST

 

Ik ben geboren in Indonesië en opgegroeid in Nederland. Hier heb ik alle kansen en mogelijkheden gekregen die in Indonesië niet zo voor de hand liggen. Doordat er niet genoeg geld was, ben ik niet opgegroeid bij mijn biologische moeder, simpelweg omdat er geen goed werk was. Zelf ben ik net vader geworden en kan mij niet voorstellen hoe het is om door gebrek goed werk en dus geld, niet je eigen kinderen kunt opvoeden. Ik wil daarom werken aan producten die mensen in Indonesië  ten goede komen waarbij rekening gehouden wordt met de omgeving, het milieu en arbeidsomstandigheden. Tevens geloof ik in armoedebestrijding door middel van business. Mensen die zelf producten en aan de westerse markt verkopen, moeten innoveren en ontwikkelen, zijn tros op hun producten en verdienen daarmee hun eigen geld.

Tijdens een van mijn reizen terug door Indonesië zag ik het prachtige product kokoskool, hoe het werkt en wat de vele voordelen zijn. En omdat ik erg van koken en lekker eten hou raakte ik zeer enthousiast over bbq-kokoskool. Te meer omdat het verschillende voordelen heeft ten opzichten van regulier houtskool. Je gebruikt de noot en niet de boom, dus geen bomenkap tbv houtskool. Het is een afval producten vanuit de kokosnootindustrie, waardoor de afval wordt hergebruikt tot een nieuw product. Hierdoor verdient men ook meer aan een enkele kokosnoot.

Jeroen zal op zaterdag 1 juli tijdens onze bijeenkomst in Zandvoort een presentatie geven over zijn bedrijf BAST.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.