DATABASE

Beste allemaal,

Hieronder staat de link voor het invullen van je gegevens ten behoeve van de database wat zeer hulpvol kan gaan worden voor zoektochten.

Graag leggen wij hieronder uit hoe de analyse wordt uitgevoerd, wat er gebeurt met jullie data en wat er gebeurt wanneer er een “match” is.

Het invulformulier is gebouwd m.b.v. een Google fomulier dat gekoppeld is aan een google account. Alle gegevens worden automatisch getabuleerd in een spreadsheet. Wanneer iemand het formulier invult, komen de gegevens rechstreeks in de spreadsheet te staan. Vervolgens worden de gegevens ingelezen door een script die geschreven is in de open-source code Python.

Nu komt het spannendste gedeelte. Door middel van Machine Learning algoritmen (ook geschreven in Python) wordt er gekeken of er patronen te ontdekken vallen in de data. Bijvoorbeeld: een algoritme kan zelf clusters in de data ontdekken waarbij een cluster gegevens bevat die erg op elkaar lijken. Er kan gekeken worden naar een combinatie van factoren zoals geboorte plaats, geboorte jaar (range) en vergunninghouder. Mogelijk kunnen personen in een cluster elkaar helpen wanneer er een bijvoorbeeld zijn/haar familie heeft gevonden. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is de analyse asich niet eenvoudig. Het succes van een algoritme hangt erg af van de kwaliteit en kwantiteit van de data. In het algemeen kan gesteld worden, des te meer/beter de data, des te hoger de kans op een betrouwbar analyse (en resultaten).

Het invulblad en spreadsheet wordt beheerd door Jeroen Schuddebeurs*. Hij voert tevens de analyse uit. De resulaten van de analyses (niet de ruwe data) worden eerst met de bestuursleden en andere teamleden van MijnRoots gedeeld in het geval van interssante uitkomsten. Zij benaderen de mensen wie het betreft.

Jeroen Schuddebeurs PhD is werkzaam als Senior Data Scientist in de energie sector.

Klik hier voor de database!

Alvast bedankt voor het invullen!