Adoptie nazorg | Simone Hoogeveen

 

Adoptie Nazorg

Adoptie kan ingewikkeld zijn.
Omhuld door geheimen, vraagtekens en ontbrekende puzzelstukjes. Onderwerpen zoals roots, identiteit, loyaliteit en het zoeken naar je biologische ouder(s) of je kind kunnen een rol spelen in je leven. Dat is voor iedereen anders. Dat is voor iedereen een zoektocht.

Loyaliteit

Nieuwsgierig zijn naar je biologische ouders. Of boos zijn op je biologische ouders. En hoe zit dat dan met je adoptie ouders? Je verhouden tot twee paar ouders en je plek daartussen vinden kan een puzzel zijn.

Hechting

Er is een knip gezet, niet alleen in de navelstreng.

Dit kan er voor zorgen dat relaties en contacten ingewikkeld zijn. Verlatingsangst en de angst om mensen dicht bij te laten komen lijken hand in hand te gaan.

Zoeken, vinden en dan?

Het besluit om op zoek te gaan naar familie, naar informatie, kan een moeilijke stap zijn. Ben je er al toe? Wat als ik iets ontdek wat ik liever niet wil weten. Hoe leg ik het uit naar mijn adoptie ouders?

Het zoeken zelf is een spannende periode. Afwachten en vertrouwen hebben. Terwijl je het liefst gisteren al antwoord had op je vragen.

En wat als er familie wordt gevonden, hoe bereid ik me voor op een ontmoeting? Waar hoop ik op, is dat reëel? Of stel dat het tegenvalt, wat dan?

Ik ben..

Simone Hoogeveen, gespecialiseerd maatschappelijk werker en contextueel therapeut in opleiding. Aangenaam kennis te maken.

Ik heb ruim 15 jaar ervaring met Adoptie Nazorg. Aan alle betrokkenen van de zgn. adoptiedriehoek.

Graag help ik jou met jouw:

  • identiteitsvragen,
  • zoekvragen,
  • adoptie gerelateerde ouderschapsvragen, of
  • verwerkingsvragen rond ‘afstand ter adoptie’ doen.

Mijn hulp kan online via een beveiligde beeldbelverbinding. Of in mijn praktijk in Meerssen. Ik help mensen individueel, als koppel of in familie verband. 

Ook verzorg ik graag groepen en workshops rondom adoptie thema’s.  Schrijf je in op mijn nieuwsbrief en je bent als de eerste op de hoogte.

Kosten €

Aan mijn zorg zitten kosten verbonden. Gedeeltelijke vergoeding via de aanvullende zorgverzekering is veelal mogelijk.

Bekijk hier de website van Simone: www.simonehoogeveenhulpverlening.nl

Wil je haar direct E-mailen? Dat kan, klik dan hier: info@simonehoogeveenhulpverlening.nl