22 april bijeenkomst nav Zembla “Adoptiebedrog”

Naar aanleiding van de uitzending van Zembla, d.d. 28 maart 2018, is gebleken dat er onder zowel geadopteerden uit Indonesië als adoptieouders, behoefte is om te praten over het onderwerp van de uitzending. Stichting Mijn Roots heeft gelukkig al heel veel families weten te herenigen maar is door de jaren heen ook gestuit op heel veel misstanden. Wij begrijpen als het voor onrust heeft gezorgd, maar wij vinden het ook belangrijk dat de waarheid wordt verteld.

Sommigen hadden al vernomen dat er dingen niet pluis waren en sommigen hebben helaas al moeten concluderen dat de papieren niet kloppen, bijvoorbeeld na een DNA test. Anderen die nog niet hebben gevonden, verkeren in onzekerheid. Gelukkig is het niet altijd op onrechtmatige wijze gegaan. Wij vinden het wel belangrijk dat iedereen de gelegenheid krijgt om er open over te kunnen praten en met respect naar en voor elkaar. En het is belangrijk om elkaar te steunen in deze en er zullen vast een heleboel vragen zijn opgekomen bij geadopteerden en adoptieouders.

Daarom deze meeting, om na te praten en ieder de gelegenheid te geven om vragen te stellen, verhalen en gedachtes kwijt te kunnen, of gewoon te luisteren.

Stichting Mijn Roots zal op deze bijeenkomst, onder andere, vertellen welke ondersteuning zij krijgt vanuit Indonesië. Door Dewi van OJAU is (juridisch) onderzoek gedaan naar de rol en de verantwoordelijkheid van de Nederlandse Staat in de jaren ’70 en ’80. Zij zal ook iets vertellen over de claim die het Ministerie van JenV heeft ontvangen gericht op erkenning en een financiële tegemoetkoming in zoektochten (incl. DNA test), hoe die tot stand is gekomen, de procedure en voortgang. Yudi Hoekstra zal aanwezig zijn als gastspreker.

Het is wat kort dag, maar hopelijk kunnen jullie het nog plannen in de agenda. Wij wilden ook niet al te lang wachten hiermee.

Mail je aanwezigheid naar info@mijn-roots.com en ook met hoeveel personen je komt.

Voor een versnapering wordt gezorgd.

frisdrank, koffie en thee is aanwezig maar voor eigen kosten. Neem dus ook wat klein geld mee.

Tot de 22e en wij hopen op een goed samenzijn met elkaar!