Database voor geadopteerden uit Indonesië!

Binnenkort: database voor geadopteerden uit Indonesië!

Data scientist en geadopteerde Jeroen Daryanto Schuddebeurs, vrijwilliger voor Stichting Mijn Roots en beheerder van Facebook groep Indonesian Adoptees Worldwide, heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een database voor geadopteerden uit Indonesië.

Online formulier

Het is binnenkort mogelijk om via onze website een online formulier met gegevens die je hebt van je adoptie (vertrouwelijk) in te vullen.

Familie “match”

Aan de hand van deze gevens kijken we of we overeenkomsten kunnen ontdekken. Mogelijk vinden we een familie “match” op basis van deze gegevens van geadopteerden in Nederland en families in Indonesië.

Al gezocht en gevonden?

Alle geadopteerden die al gezocht hebben roepen we tevens op het formulier in te vullen. Als je familie hebt gevonden kun je een belangrijke bijdrage leveren door gevonden gegevens van instanties en personen te delen. Denk aan getuigen, klinieken, doktoren, verloskundigen en notarissen. Die gegevens kunnen wij gebruiken om andere geadopteerden te helpen in hun zoektochten.

“kennis bundelen = kracht”

DNA

Om familie te zoeken aan de hand van DNA verwijzen we jullie naar de wereldwijd al bestaande grote databanken zoals Family Tree DNA. Ook zijn er diverse DNA databanken om je afkomst te laten onderzoeken. Hier zijn wel kosten aan verbonden.

Wanneer we denken een match te hebben gevonden of familie laten we altijd de geadopteerde zelf de keuze maken om DNA af te nemen op eigen kosten. Dit kan bijvoorbeeld via Consanguinitas in Nederland.

We houden jullie op de hoogte!

Team Stichting Mijn Roots.