Boekpresentatie “Postpakketjes van overzee”

Op zaterdag 18 januari jl. werd in Den Haag de presentatie gehouden van het boek “Postpakketjes van overzee”, geschreven door juriste Dewi Deijle. Wij waren uiteraard aanwezig om dit prachtige moment mee te maken en vast te leggen.

Wat een opkomst! Van heinde en ver, waar ik achter kom als ik mijn rondje groeten doe. Er is veel belangstelling voor Dewi en haar bevindingen. En terecht. Wij van de stichting weten namelijk hoeveel bloed, zweet en tranen dit alles heeft gekost. Regelmatig stuurde Dewi ver in de avond nog stukken door die doorgelezen moesten worden. Al die gesprekken die gevoerd werden met Ana in Indonesië. De vertaling van de vele bijdragen naar officiële verslagen. En dit in combinatie met haar reguliere zaken.. Respect!

Het werd een mooie presentatie waarin Dewi een aantal stukken uit haar boek voorlas wat werd afgewisseld door indrukwekkend beeldmateriaal. De herkenning was groot onder de geadopteerden. Geadopteerden niet alleen uit Indonesië; ook Korea, Bangladesh, Ethiopië & Colombia waren present. Allemaal met eenzelfde doel.

De vele ontdekkingen van onwaarheden binnen adopties, de motivatie die ze kreeg voor het onderzoek met als resultaat de tot stand koming van de claim naar de Nederlandse Staat. Haar strijd, onze strijd, de strijd van vele geadopteerden maar ook die van adoptie ouders werd verduidelijkt. Waarheidsbevindingen. En dit alles in boekvorm.

Dewi’s boek is te bestellen via de volgende link: https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/uitgeverijbronsgreun/a-57910632/producten/postpakketjes-van-overzee/#description

Op haar website vind je trouwens meer informatie rondom de adoptiezaken: https://www.ojau.nl/boek-onderzoek-adoptie/

De opbrengst van het boek is voor verder onderzoek naar waarheidsvinding/rootszoeken.

 

Check de video hieronder voor een beknopte samenvatting van de boekpresentatie!